foto fomenttreball

 

 

La motxilla austríaca ha estat a l’agenda política espanyola durant més d’una dècada. A través de l’anomenada motxilla austríaca es genera un compte d’estalvi individual, de l’aportació del qual s’encarrega principalment l’empresari. Aquestes aportacions acompanyen al treballador durant tota la seva vida laboral, sense importar on desenvolupi les seves funcions laborals, i poden ser rescatades pel treballador tant en cas d’acomiadament, com en cas de baixa voluntària. A més, serveixen per augmentar la quantia de la pensió quan el treballador es jubila.

Aquest sistema es va implementar a Àustria l’any 2003 amb gran èxit. No només redueix el cost de l’acomiadament per a les empreses, sinó que també ajuda a dinamitzar i flexibilitzar el mercat laboral, atès que els treballadors mantenen els seus drets adquirits tant en cas d’acomiadament, com en cas de baixa voluntària.

El dimecres 16 d’octubre a la seu de Foment del Treball es va organitzar una conferència per debatre en profunditat aquest tema, sent la primera vegada que és tractat per experts en la matèria a Espanya. Van obrir l’acte el Sr. Joan Roget, vicepresident del Foment del Treball, el Sr. Christian Ebner, Ambaixador d’Àustria a Espanya, el Sr. José María Bové, Cònsol General Honorari d’Àustria, i el Sr. Andreas Schmid, Delegat Comercial d’Àustria a Barcelona.

A continuació, el Sr. Christian Böhm, CEO d’APK, la major caixa de pensions d’Àustria, i membre de la junta de Pensions Europe, va abordar en profunditat el tema de la “Motxilla Austríaca” i va realitzar una ponència sobre les disposicions laborals a Àustria: els fons de pensions ocupacionals i els règims d’indemnització per acomiadament.

Aquesta jornada va ser organitzada pel Consolat General Honorari d’Àustria, Advantage Àustria i Foment del Treball. L’acte va concloure amb un debat, aperitiu i networking.

 

Notícies aparegudes a la premsa:

“Foment recupera el debate de la reforma de la mochila austriaca”

“La ‘motxilla austríaca’, a debat a Catalunya”

“La ‘motxilla austríaca’, a debat a Catalunya”

“Foment recupera el debate de la reforma de la mochila austríaca”

“La motxilla austríaca”